kubao napisał/a:
Katastrofa, jaka finalnie decyzja była, koszty, dostępność itp? podzielisz się, poradzisz? Zauważyłem lekkie pocenie się na jednym u mnie. A przy okazji zmiany fajnie by było regulację mieć, bo obecnie nie mam i przód jakoś lekko za wysoko miałem zawsze. Chętnie bym ciutkę obniżył więc wydaje się, że opcja GAZ razem ze sprężyną ma sens. Bo do Bilsteina nowe sprężyny byłyby potrzebne chyba? Czy dałoby na starej ustawić? (opcja budżetowa wtedy zakładam)
Jak inni jakieś sugestie mają, to oczywiście chętnie posłucham, bo dopiero zaczynam ogarniać temat, a i moja wiedza o amorkach jest mocno ograniczona... Preferencji nie mam za bardzo poza wymienionymi wyżej - nie jeżdzę po torze i nie zamierzam. Czy będzie trochę twardszy czy miększy za bardzo nie robi mi różnicy.
Nienawidzę pytań bez odpowiedzi, a sam ten wątek 'porzuciłem'. Zdecydowałem się na GAZ TWIN w krakowskim sklepie car-project.pl. Cena: 8'000PLN brutto (50% przedpłaty). Efektywnie 6 tygodni od zamówienia do otrzymania ich do rąk własnych.
Na razie jestem zadowolony, choć wydaje mi się, że przednie sprężyny powinny być ciut twardsze - nadal mam wrażenie, że przód 'nurkuje'. Co do regulacji, to jeździłem na skręconym 'na twardo' na Poznaniu i było dobrze, cały czas się go uczę; przejechałem koło 750km na podniesionym 2cm i znacząco zmiękczonym i też jest ok: sprężyście, ale bez wyrywania plomb z zębów.
Jedyne zastrzeżenie, to punkt, w którym zamontowana jest regulacja tyłu - montujący je Devlin miał obawy, czy wahacz nie urwie pokręteł (są bardzo nisko) i zgodziliśmy się, żeby je zamontować 'tyłem do przodu', przez co regulacja tyłu wymaga baaardzo długiego śrubokrętu i leżenia pod autem; od tyłu byłaby dostępna lepiej. Zgłosiłem to do chłopaków z GAZ, ale tematem nie są zainteresowani.
Jeśli ktoś chciałby organoleptycznie zbadać: pomacać, przejechać się autem, pokręcić, to zapraszam 15.06 na Slovakię lub jakiś następny Poznań, a dokładniej na laweta party w przeddzień - wtedy jest wystarczająco czasu na zabawy.
---------------------
928GT '90 - drAkula na Ligę Transaxli ('pomidor' nie był zbyt szczęśliwy)
928 '79 - Żaba: ukochane, wszechstronne auto
A2 '03 - Pikachu: daily, city rascal; wszędzie się wciśnie, łatwo tą żółtą żarówę wypatrzyć na parkingu.
A6 Allroad '20 - Alfred: working horse, bez względu czy to trasa do Bułgarii, czy wycieczka z lawetą do Poznania
Jeśli ktoś chce zobaczyć mojego 'petrolhead-junior', zapraszam na:www.jeremyklakson.pl
Edytowane przez Katastrofa dnia 06-06-2025 14:18 |